Energiek de zorgverzekering voor vrouwen

Energiek is per

1 januari 2016

gestopt

  Declareren

Rekening declareren bij Energiek

Vergoedingen

Energiek zorgverzekering vergoeding 2014

 Eigen risico

Informatie eigen risico en eigen bijdrage bij Energiek

Energiek is per 1 januari 2016 gestopt

Toen we startten met Energiek, hadden we een droom: de beste zorgverzekering voor vrouwen creëren. Wij geloofden stellig dat dit kon en daarom hebben wij ons volledig ingezet voor betere zorg voor vrouwen en speciale vergoedingen.


Helaas lukte het ons niet om een zorgverzekering neer te zetten met vrouwspecifieke vergoedingen tegen een acceptabele premie. Met pijn in ons hart hebben wij moeten concluderen dat we met Energiek niet langer konden bieden wat we beloofden. Daarom moesten we besluiten om Energiek per 1 januari 2016 over te laten gaan in haar ‘grote broer’ Salland ZorgDirect.

En nu?

Alle Energiek-verzekerden kregen van ons een nieuw aanbod van Salland ZorgDirect. Iedereen die dat aanbod accepteerde, is dus daar verzekerd per 1 januari 2016. Op de website van Salland ZorgDirect staat alle informatie over je huidige zorgverzekering. Specifieke informatie over de overgang staat in onze veelgestelde vragen.

 

Naar Salland ZorgDirect

Rekening eigen risico

'Waarom ontvang ik nu een rekening over het eigen risico van een voorgaand jaar terwijl ik niet eens meer verzekerd ben bij Energiek?'

 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je, wanneer je een rekening van ons ontvangt, deze vraag hebt. Het antwoord is dat vooral ziekenhuizen en zorgverleners in de specialistische gezondheidszorg later declareren dan andere zorgverleners. Dat komt voornamelijk door de manier van declareren. Deze zorgverleners declareren namelijk via diagnosebehandelingcombinaties (DBCs).

Een DBC is het geheel van alle stappen die nodig zijn om een aandoening of ziekte te behandelen, van het eerste consult tot en met de laatste controle. Een DBC mag maximaal 120 dagen duren, en wordt daarom na deze periode gesloten. Als de behandeling nog verder gaat, wordt er een vervolg-DBC geopend. Een vervolg-DBC kan dus ook alleen uit een (jaarlijkse) controle bestaan. Nadat een DBC gesloten is heeft een zorgverlener maximaal 2 jaar de tijd om bij ons te declareren. Door deze manier van declareren (met de DBC's) heeft een aantal ziekenhuizen de rekening voor behandelingen uit 2015 nu pas bij ons ingediend.

 

Meer vragen over het eigen risico