Immediaatprothese

Immediaatprothese is uw eerste kunstgebit. Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Na uw eerste bezoek aan uw tandprotheticus zal hij u verwijzen naar een tandarts. Nadat de tandarts heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken, verwijst hij u terug naar uw tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit.

Voordat de tandarts uw laatste tanden en kiezen trekt, worden er afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdrukken dienen als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Misschien bevalt de kleur, de stand of de vorm van uw eigen tanden u niet helemaal. Bij het vervaardigen van het kunstgebit kan met uw wensen rekening worden gehouden.

Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal drie maanden zonder tanden en kiezen. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet meer mogelijk. Tegenwoordig wordt het kunstgebit of immediaatprothese, onmiddellijk na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit geplaatst krijgt over de verse wonden. U zult echter merken dat het kunstgebit als een soort verband over de wonden zit.

Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er wat vreemd uitzien. U hoeft hier niet van te schrikken; er is immers heel wat in uw mond gebeurd. Na een paar dagen ziet het er al een heel stuk beter uit.

Uw tandprotheticus zal u tijdens het wennen aan deze immediaatprothese zo goed mogelijk begeleiden, al uw vragen beantwoorden en mogelijke pijnplaatsen verhelpen.

Voor het maken van een afspraak voor een nieuw kunstgebit kunt u ons telefonisch en electronisch benaderen. Als u problemen met uw kunstgebit heeft kunt u het beste telefonisch een afspraak maken, zodat een van onze specialisten naar uw kunstgebit kan kijken, advies kan geven en (eventueel) kan verhelpen. U kunt ons ook via de e-mail of website benaderen voor meer informatie.