Kunstgebit Reparatie

Snel uw kunstgebit reparatie laten uitvoeren.

Een kunstgebit reparatie kan meestal nog dezelfde dag. Als uw kunstgebit stuk is wilt u natuurlijk snel geholpen worden. Veel tandtechnische laboratoria of tandprothetisten geven de service dat u ook in het weekend of ’s avonds terecht kunt voor een kunstgebit reparatie als het niet kan wachten tot de volgende werkdag. Een tandtechnicus of een tandprotheticus doet de kunstgebit reparatie zelf, zij hebben tenslotte een laboratorium.Een tandarts zal het vrijwel altijd naar het laboratorium doorsturen waar hij mee samenwerkt. Als dit een tandtechnicus is dan zal de tandarts het eerst willen beoordelen of er een afdruk gemaakt moet worden. Dit is niet altijd nodig bij een kunstgebit reparatie. Bij een tandprotheticus kunt u altijd zonder verwijzing terecht omdat hij de eventuele afdruk zelf kan maken.

Niet zelf uw kunstgebit reparatie doen met superlijm.

Het lijkt verleidelijk om zelf uw kunstgebit reparatie te doen met een druppeltje superlijm maar toch is dit af te raden. Het zal niet lang houden en het kunsthars waar uw prothese van gemaakt is reageert namelijk met de superlijm waardoor de uiteindelijke reparatie van het kunsthars problemen kan geven. Een kunstgebit reparatie is echt iets voor de vakman!

Reparatie met afdruk.

Als het kunstgebit gebroken is en het breukvlak gaat door de basis heen, daar waar het gebit op de kaak rust, dan zal er een afdruk gemaakt moeten worden met het kunstgebit in de mond. Hiermee kan dan een gipsen model gemaakt worden waarmee de reparatie gedaan kan worden. Op deze manier weet u zeker dat het gebit na de reparatie weer goed zal passen.

Reparatie zonder afdruk.

Er is geen aparte afdruk nodig als er een tand of kies losgekomen is uit uw kunstgebit, of als er een tand doormidden gebroken is. Neem de losse tand of kies mee, want vaak kan deze, als het nog heel is, weer vastgezet worden. Als er een nieuwe tand of kies ingezet moet worden kan er kleurverschil optreden, zeker als uw kunstgebit al wat ouder is.

Kosten kunstgebit reparatie.

Een kunstgebit reparatie van uw volledige kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Een reparatie is dus voor 10% voor uw eigen rekening als u uw eigen risico al heeft verbruikt. De kosten van een gedeeltelijk kunstgebit reparatie, zoals een plaatje of een frameprothese wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket. U kunt dit opvragen bij uw verzekering.