Volledige gebitsprothese

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een volledige gebitsprothese. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen last hebben van hun kunstgebit of volledige gebitsprothese.

Een nieuwe volledige gebitsprothese?

Als gevolg van het voortschrijdend slinken van de beide kaakhelften zit op den duur vooral de onderprothese los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

De tandprotheticus biedt hulp volledige-prothese

Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, kan deze vaak nog aangepast worden. Aan de binnenzijde van de prothese wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit wordt een rebasing genoemd. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken tijdens het kauwen. Algehele vervanging is dan de beste optie.

Reparatie

Natuurlijk kunt u bij de tandprotheticus terecht als er een tand van uw prothese is gebroken, de prothese is gescheurd of zelfs helemaal is gebroken. De tandprotheticus kan uw prothese repareren en de oorzaak proberen vast te stellen om herhaling te voorkomen.

Tandprothetische praktijk Dokman is gevestigd op de Nieuwe Es 165 te Sleeuwijk waar wij met ons ervaren team voor u klaar staan. U kunt bij ons terecht voor:

Volledige- en partiële kunstgebitten
Klikgebit op implantaten
Opnieuw passend maken van uw prothese
Kunstgebit reparaties

Altijd gratis vrijblijvend advies

Als u problemen met uw kunstgebit heeft kunt u het beste telefonisch een afspraak maken, zodat een van onze specialisten naar uw kunstgebit kan kijken, advies kan geven en (eventueel) kan verhelpen. U kunt ons ook via de e-mail of website benaderen voor meer informatie.

Kunstgebit-boven-en-onder