Tandprothese Adviesdag bij Dokman

Tandprothese Adviesdag bij Dokman

Dokman tandprothetische praktijk in Sleeuwijk opent zaterdag 12 maart de deuren voor een kijkje achter de schermen tijdens de Tandprothese Adviesdag.

Tandprotheticus Arnold Dokman legt uit wat er die dage precies gaat gebeuren. De dag is speciaal bedoeld voor mensen die een gebitsprothese dragen, benadrukt hij. “We laten de technieken en mogelijkheden zien op het gebied van klikgebit, protheses en digitale mogelijkheden. Ook controleren we gratis de gebitsprothese van de bezoekers. Of men kan een afspraak mkane voor het gratis polijsten van het gebit”. Ook het onderhoud van een prothese staat centraal, vervolgt hij. “Veel mensen denken dat ze met een gebitsprothese overal vanaf zijn, maar dat is niet zo. Een prothese is een mooi hulpmiddel, maar heeft ook een jaarlijkse controle nodig, net zoals dat mensen normaal gesproken naar de tandarts gaan.” Wat veel mensen niet weten is dat een prothese om de vijf tot acht jaar vervangen mag worden van de zorgverzekeraar. ” Dat is ook heel belangrijk voor de gezondheid”, weet Dokman. “Een goed passende prothese zorgt voor behoud van je kaken. Die kunnen bij een te ruime prothese gaan slinken, wat weer allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, op kan leveren.”

In het verlengde van dat onderhoud heeft Dokman op zaterdag 12 maart ook een speciale actie: bij daadwerkelijke plaatsing van een prothese geeft de tandprotheticus een elektrische tandenborstel en een Albert Heijnwaardebon van 10 euro weg, zolang de voorraad strekt. “Mondhygiëne is met een prothese immers net zo belangrijk als met je eigen tanden en kiezen.”

Voor een nieuwe prothese kan men overigens zonder tussenkomst van de tandarts bij Dokman Tandprothetische Praktijk terecht. “De protheses worden hier gemaakt en mensen worden telkens door dezelfde protheticus behandeld. Alles wordt dus in de eigen keuken gedaan.”

Dokman Tandprothetische Praktijk is de specialist in het land van Heusden en Altena en al bijna twintig jaar het vertrouwde adres in Sleeuwijk voor de professionele mondzorg door middel van verschillende soorten gebitsprotheses, waaronder ook het klikgebit. Dokman is gecertificeerd door het KwaliteitsRegister TandProthetici. Deskundigheid wordt gewaarborgd door het registreren van na- en bijscholing, intercollegiaal overleg, voldoen aan het kwaliteitskeurmerk volgens HKZ of ISO 9001 en transparantie in geleverde zorg. Dokman opent de deuren van de praktijk op zaterdag 12 maart aan de Nieuwe Es 165 in Sleeuwijk, van 10.00 tot 14.00 uur.

Tandprothese Adviesdag bij Dokman


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *